Gefrituurde kippetjes zijn voor vele toch wel favoriet. Logisch, want het heerlijke krokante jasje om de kip is een smaaksensatie voor je smaakpapillen.
Echter zitten er aan gefrituurde kip een aantal nadelen, zoals de vele calorieën, frituurlucht en veel vet. Je gepaneerde kippetjes uit de oven halen het bij lange na niet bij de gefrituurde versie, maar er is een trucje om jouw kip uit de airfryer toch te voorzien van een krokant en knapperig jasje.
Als je kip krokant wil bakken in de Airfryer zal je deze in het rooster moeten bakken zodat het overtollige vet uit de kip kan wegstromen. Maar wil je de kip echt krokant krijgen, dan komt er een ingrediënt om de boek kijken waar je vast wel eens van hebt gehoord: Baking Soda. Waar we normaal Baking Soda gebruiken om baksels luchtig mee te krijgen of om zelfs schoon te maken, is Baking Soda een geweldig ingrediënt om je kippenvleugels of drumsticks extra krokant te maken. Probeer het maar eens uit, want deze krokante kippenvleugeltjes doen echt niet onder voor hun gefrituurde vriendjes.
Bereiding:
De bereiding is simpel: Meng voor circa 600 gram kip ongeveer een mespuntje Baking Soda aan je gebruikelijke kipkruiden en strooi of wrijf de kip hiermee in. Let er op dat je niet veel meer dan een mespuntje Baking Soda gebruikt, want anders ga je dit proeven. Bak de kip in de Airfryer zoals je dit normaal ook zou doen en serveer eventueel met een lekker favoriet sausje.