Ben jij een echte Airfryer-avonturier? Kip kan je op 1001 manieren bereiden en is misschien wel het meest gegeten stukje vlees.
Daarom hebben we vandaag een heerlijk receptje voor een lekker mals kippetje in een romig Boursin sausje. Serveer het gerecht met rijst, friet en eventueel een lekkere salade of wat groenten.
De ingrediënten:
– 1 hele kipfilet of 2 kippendijen
– 1 teen geperste knoflook
– 150 gr Boursin tuinkruiden
– 2 grote eieren
– kipkruiden
– Peper en zout
– optioneel geraspte kaas
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
– Kruid de kipfilet of kippendij met kipkruiden en bak deze 10 minuten in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden
– Laat de kip even afkoelen en snij in blokjes of reepjes. Verdeel de kip in een ovenschaal die in de Airfryer past
– Snijd de tomaat in kleine stukjes en verdeel deze over de kip
– Klop de eieren los en voeg dan de Boursin met de knoflook toe en roer het tot een glad geheel. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout
– Verdeel het mengsel over de ovenschaal en plaats het in de Airfryer.
– Optioneel kan je nog wat geraspte kaas over de bovenkant verdelen
– Bak het gerecht in circa 8-9 minuten op 180 graden tot er een mooi bruin korstje verschijnt
Smullen maar!