De airfryer is bij ons thuis niet meer weg te denken! Bakken, braden en frituren. Je legt het in ’t apparaat, stelt de tijd in en wachten maar.
En dat zonder vet, olie of boter! Als je in het bezit bent van een airfryer of iemand kent met het apparaat, dan moet je dit eenvoudige recept echt uitproberen. Wees wel gewaarschuwd: Wanneer je er eenmaal van begint te smullen, kan je maar moeilijk stoppen!
De ingrediënten:
– 500 gr rundergehakt
– pakje bladerdeeg
– 1 zakje uiensoepmix
– 1 ei
Lees verder op de volgende pagina
De Bereiding:
– Rundergehakt met het ei en de kruiden goed mengen. Draai vervolgens van het gehakt zo’n 20 balletjes
– Zorg dat het bladerdeeg niet helemaal ontdooit is en snijd de plakken bladerdeeg doormidden
– Verpak de balletjes per stuk in een strook bladerdeeg en leg ze in een met bakpapier beklede springvorm
– Bestrijk de balletjes met eigeel en verwarm de airfryer op 180 graden
– Bak de bladerdeegballetjes circa 17 minuten tot ze goudbruin zijn
Dat wordt weer smullen! TIP: Serveer eventueel met een beetje curry, mayo of mosterd.