Misschien ben jij wel nieuw met de Airfryer? Degene die de Airfryer al fanatiek gebruiken weten wat voor een geweldig apparaat het is.
Je kunt er echt van alles in maken en eten wordt er ook gezonder van. Ouderwetse gehaktballen gril je perfect in de Airfryer. Hier een lekker recept om ze zelf te maken.
Tip: Op zoek naar leuke Airfryer accessoires en recepten? Klik dan hier om naar Airfryertotaal.nl te gaan!
Benodigdheden voor 4 gehaktballen Airfryer
– 500 gram gemengd gehakt
– 1 fijn gesneden uitje
– 1 theelepel mosterd
– scheutje ketjap manis naar smaak
– snufje kerriepoeder
– snufje paprikapoeder
– 2 handjes paneermeel
Bereiding:
– Doe het gehakt in een kom en schep er het uitje, mosterd, ketjap, kerrie, paprikapoeder en doe er mondjesmaat paneermeel bij op gevoel.
– Kneed dit tot één geheel, mag best even extra gekneed worden want daar wordt het gehakt nog lekkerder van.
– Maak nu 4 ballen van het gehakt en leg ze minimaal half uur in de koelkast om te rusten.
– Wanneer je ze wilt gaan bakken verwarm je de Airfryer eerst voor op 200 graden.
– Bak de ballen dan in het mandje voor ongeveer 8 minuten lang.
– Daarna bak je ze nog 7 minuten op 150 graden.
De Airfryer kan flink roken bij het bakken van de ballen, zet deze anders even buiten neer.