De Indonesische keuken is de laatste jaren goed geïntegreerd in ons land. Heerlijk, al die rijsttafels met verschillende gerechten.
Vandaag hebben we echt een vreselijk lekker recept voor Balinese kip in een heerlijk sausje. De verse ingrediënten zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond. Normaal wordt dit gerecht met witte rijst en groenten geserveerd, maar het lekkere sausje leent zich ook perfect om er met een brood in te dippen. Probeer ‘m eens uit, en je zal begrijpen wat wij bedoelen…
De ingrediënten:
– 6-8 kipdelen (drumsticks, pootjes, dij)
– 20 ml sojasaus
– 50 gr honing
– 1 ui, fijngesneden
– 25 ml ketjap manis
– 4 tenen fijngesneden knoflook
– 1/2 el tabasco
– 1 cm geraspte verse gember
– 1,5 el Chinese rijstazijn
– 1/4 el anijspoeder
– 1/2 el kaneel
– 1/2 el paprikapoeder
– 1/2 el kerriepoeder
– 50 ml gezeefde tomaten
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
– Meng in een grote bak de knoflook, gember, sojasaus, ketjap, tomaten, honing, azijn, ui en de rest van de specerijen.
– Haal de kip door de marinade en laat de marinade voor circa 1 uur in de koelkast intrekken
– Giet de kip met het mengsel in een ovenschaal die in de Airfryer past. Bewaar een klein deel van het sausmengsel
– Verwarm de Airfryer voor op 140 graden, leg de ovenschaal er in en bak de kip circa 70 minuten
– Smeer de kip tussendoor in met het overgebleven sausmengsel met een kwastje voor een lekker krokant jasje.
Smullen maar!