Met deze warme dagen eten we meestal niet te zware maaltijden. Een stukje vlees met wat groente of een salade is perfect.
Kip is een mager stukje vlees wat perfect kan in de zomer. Deze gevulde kip voor in de Airfryer serveer je het beste met een frisse salade on the side. Bekijk snel het recept…
Benodigdheden:
– 2 kippenborsten(of kippendij, dit is wat malser en sappiger)
– 8 tot 10 plakjes mozzarella
– 6 kleine gehalveerde tomaatjes
– verse basilicum blaadjes
– Italiaanse kruiden
– zout en peper naar smaak
– 2 theelepels olijfolie
Bereiding:
– Snij eerst een aantal inkepingen in de kip. Zorg ervoor dat je er niet helemaal doorheen snijdt.
– Probeer 6 tot 8 inkepingen te maken

– Stop nu de mozzarella plakjes, tomaat en basilicum in de inkepingen

– Leg de kip nu in de Airfryer bakplaat
– Smeer de kip in met olijfolie
– Doe er wat kruiden bovenop
– Bak de kip ongeveer een half uur op 180 graden(check tussendoor of het niet aanbrand)
– Wanneer de kip een kern temperatuur van 85 graden heeft(een vlees thermometer komt altijd wel van pas in de keuken)

Genieten maar!