Iedereen die wel eens in een Aziatisch restaurant heeft gegeten kent de kip teriyaki.
Het is een populair, van oorsprong, Japans gerecht gemaakt met kippen dijen en een heerlijke zoete glanzende saus. Dit eet je dan samen met wat rijst. De saus kun je ook gewoon kopen in de supermarkt of bij een toko.

Benodigdheden:
– 2 of 3 Kippendijen zonder been met voorkeur de huid erop
– 1 eetlepel kookwijn
– 3 eetlepels teriyakisaus
– theelepel geraspte gember
– witte gedeelte van de lente ui
Bereiding:
– Snij het meeste vet van de kippendijen weg
– Doe alle ingrediënten in een zak en laat dit het liefst enkele uren marineren in de koelkast
– Pak de bakvorm van de Airfryer en leg hier de kip met de huidkant naar beneden
– Giet de marinade erover heen

– laat dit 8 minuten bakken op 180 graden
– Draai vervolgens de kip om met de huidzijde naar boven en bak 6 minuten op 195 graden.
– Wanneer het vlees gaar is en de bovenkant mooi bruin kun je het serveren
– Serveer met rijst en wat teriyaki saus met eventueel groentes naar keuze
(bron: dedagelijksekost.nl)