De traditionele gehaktballen kennen we allemaal wel. Heerlijk zijn ze, maar wat betreft de calorieën zou het wel wat minder kunnen.
Daarom hebben we vandaag een geweldig recept voor gehaktballen die minstens zo lekker zijn als de traditionele, maar minder dan 10 procent vet bevatten. Deze gehaktballen hebben een eenvoudige bereiding en zijn een gegarandeerd succes! Wij leggen stap voor stap aan je uit hoe je ze eenvoudig maakt.
De ingrediënten:
– 400 gram extra mager rundergehakt (max 10% vet)
– hele ui
– 1 eetlepel gehaktkruiden
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel sojasaus
– 4 eetlepels oestersaus
– handje paneermeel
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
– Doe het gehakt in een grote kom, snijd de ui fijn en voeg deze aan het gehakt
– Voeg de overige ingrediënten aan het gehakt en mix het geheel goed tot een stevige massa
– Als het gehakt niet stevig genoeg aanvoelt kan je er wat extra paneermeel aan toevoegen
– Draai circa 4 grote gehaktballen tussen je handpalmen
– Bak de gehaktballen eerst eerst 8 minuten op 175 graden in de airfryer. Verlaag daarna de temperatuur naar 155 graden voor 7 minuten
TIP: Hou je van lekker pittig? Voeg dan een eetlepel sambal aan het gehaktmengsel toe
Genieten maar!