Zelf kip cordon bleu maken is helemaal niet moeilijk en vaak veel gezonder dan de supermarkt variant.
In dit recept laten we zien hoe je een opgerolde kip cordon bleu maakt. Deze cordon bleu ziet er feestelijk uit, smaakt heerlijk en wanneer je hem opensnijdt, komt de gesmolten kaas je tegemoet!!
Ingrediënten:
1 grote kipfilet
4 plakken jonge kaas
4 plakken grill ham
uienpoeder
knoflookpoeder
peper en zout
bloem
1 ei
paneermeel
vershoudfolie
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding.
Bereiding:
Kruid de kipfilet met de uienpoeder, knoflookpoeder en peper en zout.
Snijd de kipfilet door de helft en leg het tussen vershoudfolie.
Sla de kipfilet met een vleeshamer of deegroller plat.
Vouw de vershoudfolie van boven open en laat het onder de kipfilet liggen.
Beleg de kipfilet eerst met 2 plakken kaas, 2 plakken ham en herhaal deze stap.
Rol de kipfilet zorgvuldig op, vouw de vershoudfolie om de de kipfilet en plaats deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Ontdoe de opgerolde kipfilet van de vershoudfolie en rol hem door de bloem.
Rol de kip door een geklutst ei en vervolgens door de paneermeel.
Bak de kip cordon bleu voor circa 17 minuten op 160 graden in de Airfryer.
Serveertip: Serveer met aardappelpuree en favoriete groenten
Bekijk nog eens de onderstaande video voor de bereiding.