De traditionele gepofte aardappel heb je vast wel eens gegeten. In dit recept pakken we het net even wat anders aan.
We poffen de aardappel eerst, hollen hem uit en vullen hem dan weer met een heerlijk aardappel mengsel. Lekker met een stukje vlees en groenten of een salade.
Ingrediënten:
• 4 flinke aardappelen
• 100 gram gerookte spekblokjes
• 2 eetlepels olijfolie
• gesnipperd sjalotje
• theelepel mosterd
• 2 eetlepels yoghurt
• eetlepel gehakte bieslook
• zout en peper
• geraspte kaas(liefst belegen)
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding.
Pof de aardappelen in een voorverwarmde airfryer voor circa 30 minuten op 150 graden.
Laat de aardappelen even afkoelen en bak de spekjes voor circa 5 minuten op 200 graden.
Snijd horizontaal de aardappelen in en hol de aardappelen met een klein lepeltje uit.
Zet de uitgeholde aardappelen apart en doe de aardappelvulling in een kom.
voeg alle ingrediënten toe aan het aardappel mengsel en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en strooi over de bovenkant wat geraspte kaas.
Bak de gevulde gepofte aardappelen nogmaals voor circa 4 minuten op 180 graden.
Bekijk nog eens de onderstaande video voor de bereiding.