Zo’n heerlijk gevuld pitabroodje met shoarma staat bij veel huishoudens geregeld op het menu. Logisch ook, want van zo’n heerlijk gevuld broodje afgetopt met knoflooksaus wordt je toch blij.
Echter zien we dat veel mensen de shoarma in een koekenpan met olie of boter bakken. Gevolg is dat de gebakken shoarma in een laagje van vocht en vet drijft. Hierdoor wordt het lastig om je shoarma lekker krokant te bakken en is het vlees veel vetter dan wanneer je de Airfryer gebruikt.
Heb je al een Airfryer? Maak er dan gebruik van wanneer er weer shoarma op het menu staat. De bereiding wordt een fluitje van een cent, want eindeloos door de pan roeren is niet meer nodig. Je hoeft ook geen boter of olie meer toe te voegen en het overtollige vet lekt uit het vlees onderin de bak. Kortom: Het vlees wordt magerder en is hierdoor veel gezonder en rondom krijgt het een lekker krokant korstje Wij leggen hieronder aan je uit hoe je shoarma op de juiste manier in de Airfryer bakt.
Bereiding:
– Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
– Wanneer de Airfryer op temperatuur is, voeg je de gewenste hoeveelheid shoarma toe. Het maakt niet uit of je varkens of kippenvlees gebruikt.
– Bak de shoarma voor circa 8 minuten en hussel eventueel het vlees halverwege het bakproces even door.
– Wil je de shoarma extra knapperig en krokant? Verleng dat het bakproces circa 1-2 minuten.
TIP: Voeg eventueel een in stukjes gesneden rode paprika toe aan het shoarmavlees
Smullen maar!