De Grieken kunnen er zeker wat van in de keuken. Veelal simpele recepten maar toch echt vol van smaak.
Onlangs kwamen wij hun befaamde Saganaki tegen, oftewel de gebakken Feta. Dit Griekse kaasje is heerlijk romig en lekker van smaak, daarnaast ook nog eens relatief gezond in vergelijking met andere kazen. Door het bakken krijgt de buitenkant een lekker krokant laagje, maar blijft de binnenkant zacht. Bekijk snel dit lekkere recept…
Ingredienten:
– 6 olijven(gehalveerd)
– 1 rode ui
– 5 cherry tomaten(gehalveerd)
– 1 strook lente ui
– knoflook poeder, peper en zout naar smaak
– eventueel andere kruiden naar keuze
– 2 theelepels olie
Bereiding:
1. Gebruik de bakplaat van jouw Airfryer of een schaaltje dat erin past. Smeer hier een beetje olie op.
2. Snij de rode ui in ringen en leg ze op de bakplaat.
3. Leg de Feta er bovenop en prak de Feta lichtjes met een vork.
4. Doe er vervolgens de kruiden op, de tomaatjes en de lente ui.
5. Bak het geheel 10 minuten lang op 200 graden in de Airfryer(check tussentijds goed of het niet aanbrand).
Eet smakelijk!