Als garnalen een van je favorieten zijn, dan zou je deze gepaneerde garnalen met een kokos twist een moeten proberen!
Natuurlijk worden ze bereid in de airfryer, dus een stuk gezonder en minstens zo lekker! Perfect tapas hapje, bij de borrel of voor de lekkere trek. Serveer de garnalen met een lekker chili-sausje!
De ingrediënten
– 12 grote rauwe garnalen
– 20 gram geraspte kokos
– 1 geklutst ei
– 1 theelepel maizena
– 1 kopje bloem
– 1 kopje grof paneermeel
– peper en zout
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
– Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Maak de garnalen vervolgens goed droog met keukenpapier
– meng de Panko samen met de kokossnippers, doe het in een schaaltje en zet apart
– Mix de bloem met de maizena en wat peper en zout, doe het in een schaaltje en zet apart
– Kluts het ei in een schaaltje en dip de garnalen een voor een eerst in de bloem, daarna het ei en als laatst door de panko
– Leg de garnalen in het mandje en bak ze circa 8 minuten in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden krokant
– Serveer met een lekker sausje en smullen maar!