Fish en Chips is een traditioneel oud-Engels gerecht die normaal uit een krant wordt gegeten. Wij laten zien hoe je zelf fish en chips in de Airfryer kunt maken.
Je mag zelf bepalen of je de fish en chips uit een krant eet.
Ingrediënten:
• 400 gram kabeljauwfilet
• gekruide aardappel partjes
• 1 ei
• 1 citroen
• knoflookpoeder
• peper en zout
• bloem
• Corn flakes
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding.
Bereiding:
Snijd de kabeljauwfilet in kleinere stukken en laat deze op keukenpapier drogen.
Maal de cornflakes fijn in een blender en kluts het ei.
Breng de vis op smaak met de knoflookpoeder, citroen, peper en zout en/of andere favoriete kruiden.
Haal de stukken vis één voor één door de bloem, geklutst ei en de cornflakes.
Leg de aardappelpartjes onderin het mandje, leg de gepaneerde vis op het grillrek en plaats deze samen in de Airfryer.
Bak de aardappelpartjes en de vis samen voor circa 12 minuten op 180 graden.
Bekijk nog eens de onderstaande video voor de bereiding.