Ik ben thuis gek van koken en ik vind het heerlijk om zelf de lekkerste gerechten te maken.
Op airfryerkookboek.nl zetten wij vaak lekkere tips om bepaalde gerechten te maken maar het is ook belangrijk dat de manier waarop je het maakt lekker en gezond is. De Airfryer is nog redelijk onbekend in Nederland maar al heel veel huishoudens hebben hem. Ik heb hem een tijdje geleden aangeschaft maar ik was nogal sceptisch. Ik verwachtte slappe frietjes & dat de Airfryer enkel voor frituren kon worden gebruikt maar dat is helemaal niet waar. De Airfryer is echt een topding. Je kan echt ALLES maken met de airfyer: Zelfs cakes of hamburgers. En ik moet toegeven: Het smaakt nog lekkerder dan voorheen en het is een stuk gezonder. Wij hebben speciaal voor onze zelfmaak volgers een handige lijst met bereidingstijden van diverse producten! Bekijk deze airfryer recepten op de volgende pagina.
Lijst met bereidingstijden met de Airfryer:
Aardappelblokjes vers bereiden :, voorgesneden niet voorgebakken bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius.
Aardappelblokjes van Colruyt (bevroren) bereiden : 6 min. op 200 graden Celsius, halverwege eens schudden.
Aardappelgratin bereiden : 15 min.. op 180 graden Celsius
Aardappel Gratin Dauphinois bereiden : van de Aldi bereiden : 13 min. op 180 graden Celsius.
Aardappelkrieltjes van Celavita (700gr) bereiden : 14 min op 200 graden Celsius , halverwege schudden.
Aardappelkroketten bereiden : (bevroren) 15 min. op 185 graden Celsius.
Aardappelkroketjes bereiden : 13 min. op 200 graden Celsius bevroren (van de Jumbo).
Aardappelpureetoefjes bereiden : 15 min. op 190 graden Celsius.
Aardappelnootjes bereiden : (in NL bolletjes) van de Aldi (diepvries) bereiden : 10 min. op 200 graden Celsius.
Aardappelschijfjes bereiden : (ontdooid) 2 x 12 min. op 180 graden Celsius. (Tussentijds omschudden).
Aardappel wedges bereiden : ontdooit, 11 min. op 180 graden Celsius. Diepvries 13 min. op 200 graden Celsius.
Aardappel Partjes bereiden : (AH) 600 Gram diepvries bereiden : 13 min. op 200 graden Celsius.
Afbakbroodjes bereiden : 7 min. op 200 graden Celsius.
Afbak broodjes bereiden : met dikke plak geiten kaas er tussen prikkertje boven in het broodje steken 8 min.. op 180 graden Celsius. daar na honig er op.
Appelcrumble bereiden : 12-13 min in de Viva op 180 graden Celsius.
Appeltjes bereiden :in blokjes met wat kaneelsuiker bereiden : 7 min. op 180 graden Celsius.
Appelbol bereiden : 6 min. op 180 graden Celsius.
Appelcake bereiden : 45 min. op 165 graden Celsius.
Appelcake bereiden : 60 min. op 150 graden Celsius.
Appelflappen (klein) bereiden : 8 min. op 200 graden Celsius
Appelflappen (groot) bereiden : 17 min. op 200 graden Celsius
Appelini’s bereiden : 10 min. op 200 graden Celsius Bevroren. Kleine roomboter appeltaartjes(Jumbo).
Appelmoes zelf maken bereiden : 10 min. op 190 graden Celsius.
Appeltaartjes van Koopmans bereiden : 17 min. 155 graden Celsius
Bamischijf van mora (bevroren) bereiden :10 min op 180 graden Celsius.
Banaan bereiden : 7 min. op 200 graden Celsius.
Fout bereiden : Er kan geen verbinding worden gemaakt met Bol.com
Banaan met bladerdeeg bereiden : 8 min. op 200 graden Celsius.
Banketstaaf of Boterletter (stukjes) 3 min. op 180 graden Celsius.
Beenhammetje bereiden : +/- 450gram, 35 min.. op 180 graden Celsius voorverwarmd in een schaal en 1 á 2 keer omdraaien
Beenham bereiden : 700g 52 min. op 180 graden Celsius
Biefstuk van de haas (kamer temperatuur en niet te dik stukje) bereiden : 5 min. op 200 graden Celsius (3 min. voorverwarmd)
Bistro Bagette dr. Oetker bereiden : 7-8 min. op 190 graden Celsius
Bitterballetjes bereiden : 7 min. op 200 graden Celsius. (bevroren).(voorverwarmen)
Blinde vink bereiden : 15 min. op 180 graden Celsius. (voorverwarmd).
Bloedworst(zwarte pens of beuling) bereiden : 9 min. op 180 graden Celsius (Voorverwarmen).
Boomstammetjes bereiden : 15 min. op 180 graden Celsius (waren goei dikke)
Boontjes met boursin cuisine, 6 min. op 180 graden Celsius.
Boterkoek bereiden : 25-30 min.. op 165 graden Celsius
Braadworst bereiden : 10 min. 180/190 graden Celsius.
Brood Koopmans bereiden : 20 min. op 160 graden Celsius.
Broodje ei bereiden : (afbakbroodje) uithollen, ei erin (evt. geklutst) bereiden : 7 min op 200 graden Celsius.
Broodje rookworst bereiden : van de Lidl, per 3 broodjes en 3 worstjes bereiden : 4 min.. op 200 graden Celsius.
Cake bereiden : 20 min.. op 165 graden CelsiusC.
Calamares (diepvries) bereiden : Voorverwarmen en dan 10 min. op 200 graden Celsius voor de hele zak ineen keer (500gram.)
Calamares (gepaneerd) bereiden : 6 min. op 180 graden Celsius.
Calzini van de Aldi. Gevuld broodje met salami & kaas of kippenvlees. 5 min. op 180 graden Celsius.
Cervela( rookworst ) bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius
Celavita oma’s opbak aardappeltjes bereiden : 15 min op 190 graden Celsius.
Champignons (geheel in het mandje) bereiden : 3 a 4 min. op 180 graden Celsius.
Chickenwings van de Aldi bereiden : 10 min. op 200 graden Celsius
Chocoladebroodjes bereiden : 16 min. op 180 graden Celsius
Chocolademoelleux bereiden : voorverwarmd , 8 min. op 180 graden Celsius
Chocolademoelleux bereiden : 12 min. op 180 graden Celsius (voorverwarmd) voor 4 stuks
Coquilles van de Lidl bereiden : 12 min. op 180 graden Celsius
Cordon Bleu bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius
country-potatoes Mccain bevroren bereiden : 12 min. op 200 graden Celsius.
Cripsino’s van Iglo bereiden : 16 min. op 180 graden Celsius
Curryworsten bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius (bevroren)
Delhaize minikroketten bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius (bevrozen)
Diepvries panini bereiden : 13 min. op 160 graden Celsius
Dim Sum bereiden : 12 min. op 200 graden Celsius.
Duitse biefstuk bereiden : medium 8 min. op 180 graden Celsius en doorgebakken nog 3 minunten extra op 170 graden Celsius
Drumsticks voorgebakken uit de diepvries bereiden : 8 min. op 200 graden Celsius.
Drumsticks rauw bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius 10 min. op 150 graden Celsius.
Drumsticks rauw en bevroren bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius 10 min. op 200 graden Celsius voor knapperig.
Eendenborst bereiden : 350 gram eendenborst 10 min. op 200 graden Celsius. Na 5 min. omdraaien; 8 min. op 155 graden Celsius. Totaal 18 min..
Ei bereiden : hard gekookt 12 min. op 160 graden Celsius , zacht eitje 6 a 7 min. op 160 graden Celsius.
Ei bereiden : hardgekookt 16 min. op 120 graden Celsius zonder opwarmen daarna laten schrikken in koud water zodat pellen beter wil.
Eieren– Gebakken 190 graden Celsius 10 min. Voorverwarmen
Eiermuffins bereiden : 10 min. op 160 graden Celsius.
Fazantenborstfilets bereiden : 7 min. op 170 graden Celsius en dan bv 3-4 op 200 graden Celsius voor een korstje.
Filet lapjes bereiden : 5 min. op 195 graden Celsius.
Friet brede snit AH, kleine portie 10 min. op 180 graden Celsius.
Friet (Belgische) van AH, 14 min op 200 graden Celsius.
Friet avico super crunch oven friet 12 min. op 200 graden Celsius tussendoor schudden evt nog een keer 2 min., ligt eraan hoe knapperig je ze wilt hebben.
Frieten (Vlaamse) (bevroren) 20 min. op 200 graden Celsius.
Frietjes, verse bereiden : 15 min. op 160 graden Celsius, ff schudden halverwege, dan 12 min. op 180 graden Celsius.
Friet (Lidl, rode zak) 10 min. op 180 graden Celsius en dan 6 min. op 200 graden Celsius.
Friet (Twister) 8 min op 180 graden Celsius. Voorverwarmen.
Friet van de Aldi, (diepvries) 10 min op 200 graden Celsius.
Frikandellen Aldi 6 min. 180 graden Celsius en 2 min. 200 graden Celsius
Frikandel mora bereiden : 8 min. op 190 graden Celsius
Frikandel oven mora bereiden : 6 min. op 200 graden Celsius
Funmix van Mora (div. snacks) bereiden : 7 min. op 200 graden Celsius.
Garnaalkroketten bereiden : 8 min. op 200 graden Celsius (NIET bevroren)
Gehaktballen bereiden : 7 min. op 200 graden Celsius, dan 5 min. op 160 graden Celsius
Gehaktballetjes mini bereiden : 7 min. op 200 graden Celsius . Halverwege omschudden
Gehaktballetjes– 1 kg – 10 min. op 200 graden Celsius.(halverwege omschudden)
Gehaktbrood of frikandellekoek bereiden : 15 min. op 170 graden Celsius en 20 min. op 185 graden Celsius.
Geitenkaas met spekjes rond bereiden : voorverwarmen en 3 min. op 180 graden Celsius (heb deze wel in aluminium bakje gezet,komt vocht uit)
Gevulde paprika met rundgehakt / kippengehakt bereiden : VV & dan 10 min. op 180 graden Celsius en aansluitend 12 min. op 155 graden Celsius.
Grillburger rund van de Aldi, 6 min. op 180 graden Celsius.(niet bevroren).
Groene asperges, per 2 stuks omwikkeld met een dun plakje bacon/ 4 min. op 200 graden Celsius
Groentefriet 10 – 12 min. op 200 graden Celsius. (na 8 min. omdraaien).
Groenteloempia bereiden : voorverwarmen 200 graden Celsius,13 min. op 200 graden Celsius (diepgevroren in mandje)
Haaskarbonade bereiden : 8 min. op 200 graden Celsius.
Hamburger 4 stuks (dikke) bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius
Jalapeños Snacks. 8 min.. op 180 graden Celsius.
Kaaskroketten bereiden : 12 min. op 180 graden Celsius (bevroren)
Kaasstengelsvan Topking bereiden : 4 min. op 200 graden Celsius. (bevroren)
Kaassoufle’s bereiden : 7á8 min op 200 graden Celsius. Halverwege omdraaien.
Kabeljauwin papilot bereiden : 13 à 14 min.
Kabeljauwvan 4 ons, voorverwarmen 180 graden Celsius. 15 min.nog iets rose van binnen even 3 min op 200 graden Celsius
Kalfskroketten van de Lidl 15 min. op 200 graden Celsius.(bevroren)
Kalkoenfilet bereiden : 10 min.. op 200 graden Celsius; 5 min. op 150 graden Celsius en 5 min. op155 graden Celsius. (Eerst voorverwarmen).
Kalkoenrollade 11 min. op 200 graden Celsius, omdraaien 10 min. op 200 graden Celsius en 10 min. op 160 graden Celsius.
Karbonade bereiden : 12 min. op 180 graden Celsius.
Kibbeling bereiden : 5 min. op 180 graden Celsius.
Kibbeling(AH, graatvrije, 400gr) bereiden : 10 min op 180 graden Celsius.
Kip(groot)1,2 kg bereiden : 32 min. op 180 graden Celsius.
Kip(volledig) van 1,2kg bereiden : eerst 14 min. op 200 graden Celsius (voorverwarmd),dan nog 20 min. op 180 graden Celsius.
Kip uit de braadzak van AH, 3 min voorverwarmen, dan 35 min op 200 graden Celsius.
Kipdij bereiden : 30 min. op 180 graden Celsius.
Kip Sweet Chili van AH. 20 min. op 200 graden Celsius.
Kipcorn diepvries bereiden : 10 min. op 200 graden Celsius.
Kipdrumsticks bereiden : 1e 10 min. op 200 graden Celsius (omdraaien) en de 2e 10 min. op 150 graden Celsius (Dus in totaal 20 min.).
Kipfilet bereiden : 8 min. op 140 graden Celsius en 8 min. op 180 graden Celsius.
Kipfilet van de Aldi(Boerenkipfilet met spek) bereiden :20 min. op 180 graden Celsius. Met olie insmeren. Beetje water onderin.
Kippenbil bereiden : 25 min. op 200 graden Celsius.
Kippenbouten 24 min. op 180 graden Celsius
Kippenpoten (2) bereiden : 30 min. op 180 graden Celsius
Kippenbraadworst bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius, het velleke is wel hard maar ik gebruik een steakmes.
Kippenfilet blokjes bereiden : voorverwarmen 200 graden Celsius – 10 min.,halfweg eens omroeren, dan nog 6 min. op170 graden Celsius.
Kippenhamburger bereiden : 6 min. op 180 graden Celsius.
Kippenlevertjes omwikkeld met katenspek 12 min. op 180 graden Celsius
Kippenpoten(2) bereiden : 30 min. op 180 graden Celsius.
Kipsate 1 kilo mini – kip is al voorgegaard (lidl / aldi diepvries) 10 min. op 200 graden Celsius. (halverwege omschudden)
Kippenschnitzels bevroren bereiden : 12 min. op 180 graden Celsius. Ontdooid 7 min. op 200 graden Celsius.
Kippenschnitzel Gevuld 10 min. op 180 graden Celsius.
Kipschnitzel krokant 7 min. op 200 graden Celsius eerst insprayen met olie anders is de krokant erg droog
Kippenvleugels bereiden : 15 min. op 180 graden Celsius.
Kiprollade(525 gr) 5 min. voorverwarmen op 180 graden Celsius. Daarna 40 min. en gewoon in het mandje.
Knoflook broodjes bereiden : 4 min. op 160 graden Celsius.
Koolvis 15 min op 180 graden Celsius bevoren toestand.
Koteletten bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius. (voorverwarmd)
Krabkroketjes bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius van de Lidl
Krieltjes aldi bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius.
Kroepoek bereiden : Gedroogde ongebakken kroepoek bereiden : (afhankelijk van grootte) circa 2/3 min 180 gr (AF XL)
Kroketten van de Aldi 5 min. op 160 graden Celsius en dan 2 min. op 200 graden Celsius.
Kroketten van Dobbe bereiden : 20 min. op170 graden Celsius.
Kroketten van Mora bereiden : 3 min. voorverwarmen, 11 min. op 200 graden Celsius.
Kroepkoek gedroogde ongebakken bereiden : (afhankelijk van grootte) circa 2/3 min. op 180 graden Celsius.
Kwartels bereiden : 10 min. op 200 graden Celsius en 10 min. op 180 graden Celsius.
Lamskoteletje bereiden : 7 min. op 180 graden Celsius.
Lamshaasje bereiden : 8 min op 180 graden Celsius.
Lasagne (ontdooid) bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius.
Lekkerbekjes van Iglo bereiden :15 min. op 180 graden Celsius.
Loempia bereiden : 7 min. op 180 graden Celsius. (ontdooid)
Loempia(bevroren)20 min. op 180 graden Celsius.
Maiski Cordon Bleu (met kip, ham & kaas) bereiden : 10 min. op 200 graden Celsius
Mexicano (Diepvries) bereiden : 8 min. doen op 200 graden Celsius
minute steaks bereiden : 3 min. op 195 graden Celsius.
Mini Pizza baguette van de Aldi bereiden : 10 min. op 160 graden Celsius.
Mini Pizza Quiche van dr. Oetker bereiden : 15 min. op 170 graden Celsius in de XL
Mora baktijden bereiden : http bereiden ://www.mora.nl/1014/over-mora/nieuws/welke-producten-zijn-nu-echt-geschikt-voor-de-philips-airfryer.html
Oesterzwammen AH, 3 min. op 180 graden Celsius.
Omelet bereiden : 15 min. op 150 graden Celsius.
Partysnacks Aldi bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius. ( bevroren en voorverwarmd)
Panini(vers) mettomaatjes bereiden : 5 min. op 180 graden Celsius.
Pijnboompitten bereiden : 3 min. op 160 graden Celsius.
Pikanto mora 8 min. op200 graden Celsius
Pitabroodje 7 min. op 180 graden Celsius.
Pitta pizza bereiden : 7 min. op 180 graden Celsius.
Pizza op dikke boterham bereiden : 5 min. op 180 graden Celsius
Pizzabaguette tomaat/kaas van dr oetker bereiden : 12 min. op 180 graden Celsius
Pizza baguette Aldi Mama Mancini diepvries bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius
Pizzabroodjes bereiden : 8 min. op 200 graden Celsius.
Pizza Dr. Oetker bereiden : 8 min. op 200 graden Celsius.
Poffertjes (bevroren) bereiden : 3 min. voorverwarmen, 4 min. op 180 graden Celsius.
Pommes duchesse bereiden : zie aardappelpureetoefjes
Quiche Loraine van de AH bereiden : 15 min. op 180 graden Celsius.
Ras patat bereiden : 5 min. op 200 graden Celsius (3 min. voorverwarmd)
Ravioli 8 min. op 190 graden Celsius(voorverwarmd)
Ribbel Friet (AH, voorgebakken, 750gr) bereiden : 15 min. op 200 graden Celsius
Ribeye bereiden : 6 min. op 180 graden Celsius; hangt van dikte af.
Rookworst bereiden : 4 min.. op 150 graden Celsius.
Rosbief bereiden : 10 min. op 200 graden Celsius om dicht schroeien en dan 20 á 25 min. op 180 graden Celsius.
Rösti rondjes bereiden : 11 min. op 200 graden Celsius (in de gaten houden).
Rundergehakt, 9 min. op 200 graden Celsius.
Rundersaucijzenvan de Aldi. 11 min. op 180 graden Celsius. 450 gram.
Rundervinken bereiden : 15 min. op 180 graden Celsius.
Rund tournedos bereiden : 7 min. op 180 graden Celsius.
Saté (kip) bereiden : 10 min. op 190 graden Celsius.
Saucijzenbroodjes (lidl) 200 graden Celsius 4 min.
Scampi’s bereiden : 6 min. op 180 graden Celsius (ontdooid).
Schouderkarbonade bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius (hangt ook van de dikte af).
Shoarma 10 min. op 180 graden Celsius.
Siciliaanseworstjes van de Lidl 10 min. op 180 graden Celsius.
Slavinken bereiden : voorverwarmen 3 min. op 200 graden Celsius; 5 min. bakken op 200 graden Celsius dan 9 min. op 160 graden Celsius.
Spareribs (reeds voorgegaard) bereiden : eerst 3 min. voorverwarmen, dan 6 min. bakken op 200 graden Celsius.
Spaanse partjes (Celavita) bereiden : 12 min.. op 200 graden Celsius
Speklapjes 16 min. 180 graden Celsius of 14 min. op 200 graden Celsius.
Spekvinkjes bereiden : 15 min. op 180 graden Celsius.
Steak bereiden : 5 a 6 min. op 180 graden Celsius.
Steak– Ierse steak van de Lidl bereiden : Niet voorverwarmen en 4,5 – 5 min. op 200 graden Celsius (medium); Goed gebakken is 6 min., bleu schat ik 3 min..
Sugarsnaps bereiden : 5 min. op 200 graden CelsiusC.
Tamme kastanjes bereiden : voorverwarmen en 12 min. op 200 graden Celsius.
Tartaartje 8 min. op 200 graden CelsiusC.
Tomaat gevuld met gehakt 10 min.. 180 graden Celsius en 6 min.. op 150 graden Celsius.
Tomaten poffen bereiden : 6 min. op 180 graden Celsius.
Tostie oftewel Croque monsieur bereiden : 5 min. 200 graden Celsius.
Twister Fries Seasoned (Lamb Weston – 600g) 12 min. op 200 graden Celsius – Halverwege even goed schudden.
Uienringen Lidl 2 x 7 min op 180 C.
Varkens braadworst bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius.
Varkensbrochette AH 7 min. op 200 graden Celsius.
Varkensgebraad/ varkensfilet van 936 gram bereiden : 25 min. op 180 graden Celsius en 15 min. op 160 graden Celsius ( dikte van het vlees was 5 centimeter )
Varkenshaasje bereiden : 12 min. op 200 graden Celsius.
Varkenshaasje bereiden : (ruim 400 gram) 20 min. 200 graden Celsius.
Varkenslapjes 250 gram bereiden : 20 min. op 200 graden Celsius. Na 10 min. het vlees even omdraaien.Kruiden + 1 el olie.
Varkensoester 10 min. 180 graden Celsius.
Varkensschnitzel bevroren bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius en 2 min. op 200 graden Celsius voorverwarmd op de grillpan.
varkensrollade (tje) 475gr bereiden : 20 min op 180 graden Celsius en 10 min. op 160 graden Celsius.
Varkensrollade 1 kg (varkensgebraad)180 graden Celsius bereiden : 35 min. op 180 graden Celsius, omdraaien en 10 min. op 160 graden Celsius.
Varkensrollade bereiden : 770 gram. 25 min. op 180 graden Celsius en 10 min. op 160 graden Celsius gedaan
Verse worst bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius. 500 gram.
Vietnamese loempia’s bereiden : 8 min. op 180 graden Celsius
Vissticks, de langesmalle, 5 min. op 200 graden Celsius
Visquisine bereiden : 20 min. op 180 graden Celsius.
Wienerschnitzels bereiden : 10 min. op 180 graden Celsius.
Witlof (rauwe) 10 min. op 190 graden Celsius.
Worstenbroodje (2 stuks), 4 min. op 200 graden Celsius.
Wrap van de Aldi bereiden : 12 min. op 180 graden Celsius.
Zalm 300g bereiden : 15 min. op 180 graden Celsius.
Zandkoekjes bereiden : AF (155gr) 15 min. (bij 10 nog net te licht) op 180 graden Celsius.
Zeewolf filet AH (291gr) op de pan, 12 min. op 180 graden Celsius.