Vast wel eens gehoord van Fish en Chips. Dit oud-Engelse gerecht wordt traditioneel uit een krant gegeten.
Wij laten in dit recept zien hoe je al deze heerlijkheid in één keer kunt bereiden in de Airfryer. Je mag zelf bepalen of jij straks de Fish en Chips uit een krant gaat eten.
Ingrediënten:
• 400 gram kabeljauwfilet
• gekruide aardappel partjes
• 1 ei
• 1 citroen
• knoflookpoeder
• peper en zout
• bloem
• cornflakes
Bakaccessoire: Grillrek
Bereiding:
1. Snijd de kabeljauwfilet in kleinere stukken en laat deze op keukenpapier drogen.
2. Maal de cornflakes fijn in een blender en kluts het ei.
3. Breng de vis op smaak met de knoflookpoeder, citroen, peper en zout en/of andere favoriete kruiden.
4. Haal de stukken vis één voor één door de bloem, geklutst ei en de cornflakes.
5. Leg de aardappelpartjes onderin het mandje, leg de gepaneerde vis op het grillrek en plaats deze samen in de Airfryer.
6. Bak de aardappelpartjes en de vis samen voor circa 12 minuten op 180 graden.