Loempia’s kennen we in vele varianten en worden over het algemeen meestal gefrituurd. Erg lekker, maar niet bepaald gezond wanneer je op de calorieën aan het letten bent.
Loempia’s kan je ook eenvoudig zelf maken en met lekkere verse ingrediënten. En frituren is ook niet nodig, met de Airfryer maak je de lekkerste loempia’s. Vandaag hebben we een heerlijk loempia recept met verse groentes en garnalen vulling. Een loempia bevat 3 Weight Watchers punten, dus verantwoord snacken dus! Leer hier hoe je ze maakt.
De ingrediënten:
– 1 tl sesamolie
– 1 tl vers gemalen gember
– 3 tenen knoflook geperst
– 1 kopje fijngehakt wortels
– half kopje fijngesneden bosui
– 2 el sojasaus
– halve el suiker
– 1/4 kop kip of groente bouillon
– 3 kopjes koolsla mix of geraspte kool
– 10 grote garnalen, in kleine stukjes gesneden
– 10 loempia vellen
– 1 geklutst ei
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
– Verhit olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur
– Voeg de gember en knoflook toe en fruit dit voor circa 30 seconden aan
– Voeg de wortels en uit toe en bak circa 2 minuten
– meng ondertussen de sojasaus, suiker en bouillon bij elkaar
– Meng het sojamengsel met de koolsla mix en de garnalen en bak dit circa 5 minuten mee
– Haal de pan van het vuur, doe de ingrediënten in een vergiet en laat de overige vloeistof uitlekken
– Smeer dan randen van de loempia vellen in met wat ei mengsel en beleg de loempia’s met circa 3 eetlepels van het loempia mengsel
– vouw eerst de buitenkanten dicht, daarna de onderkant en rol de loempia’s dan dicht
– Smeer de buitenkant van de loempia’s in met het eimengsel en bak ze in ongeveer 7 minuten op 170 gaar en goudbruin
– Serveer optioneel met chilisaus of een ander favoriet sausje. Smullen maar!