Dat de Airfryer niet alleen voor patat en snacks is dat weten we inmiddels wel. Maar toch willen we nog zoveel meer uit dit mooie apparaat halen.
Wij kwamen onlangs een recept tegen om zelf zongedroogde tomaatjes in de airfryer te maken. Dit duurt wel 2 tot 2,5 uur maar dan heb je ze wel helemaal zelf gemaakt! Je kunt ze daarna in een potje met olijfolie doen en zo blijven ze erg lang goed.
Ingredienten:
– Kilo Roma of Pomodori tomaten(kleintjes)
– Italiaanse kruiden(kan zowel vers als gedroogd)
– Knoflook
– Peper en zout naar smaak
– Olijfolie
Bereiding:
1. Snij de tomaten door de helft.
2. Besprenkel vervolgens de tomaten met de kruiden, peper en zout.
3. Leg de tomaten met de schil naar beneden in het Airfryer mandje.
4. Laat ze nu 2 uur lang op 100 graden krimpen.
5. Na die 2 uur controleer je ze, doe je er een paar geschilde knoflook teentjes bij.
6. Kijk nu om de 10 minuten hoe ze eruit zien.
7. Pak een leeg glazen potje, doe de tomaatjes met de knoflookteentjes erbij en top af met olie.