Kant en klare kipnuggets zijn natuurlijk erg lekker, maar over het algemeen zijn deze varianten vaak ongezond omdat ze gemaakt zijn van restanten (vet) vlees.
Daarom hebben we vandaag een gezondere variant die erg lekker is en gemaakt van kipfilet. Probeer ze maar eens uit!

De ingrediënten:
– 250 gram kipdij, in stukken gesneden
– 150 gr paneermeel
– 1 teen knoflook geperst
– 1 el tomatenketchup
– 1 el olijfolie
– 1 tl paprikapoeder
– 1 el peterselie
– zout en peper
– 2 eieren
De bereiding
– Meng het paneermeel in een kommetje met de paprika, zout en peper en voeg dan de olijfolie toe zodat je een mooi beslag hebt
– pureer de kipfilet in een keukenmachine en voeg de peterselie, knoflook, een losgeklopt ei en de ketchup toe
– Kluts het andere ei in een kommetje en zet deze apart
– Maak van het kipmengsel de kipnuggets, haal ze door het losgklopte ei en bedek ze vervolgens met het paneermengsel
– Bak de kipnuggets op 200 graden in circa 10 minuten gaar en serveer met je favoriete sausje
Smullen maar!