Gehaktballen, wie houdt daar nou niet van?
Er bestaan vele variaties met gehakt, maar deze fantastische Airfryer bacon bombs gevuld met onder andere ui en gesmolten kaas spannen toch wel de kroon. Met behulp van de airfryer is de bereiding ontzettend eenvoudig en voorkom je dat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen. Je zou ze gewoon eens uit moeten proberen, want iedereen is dol op de bacon bombs. Wij leggen stap voor stap aan je uit hoe je ze maakt!
De ingrediënten voor 2 ballen:
• 2 grote uischalen
• 250 gram gehakt
• ontbijtspek
• fijngehakte peterselie
• 2 blokjes kaas
• 1 ei
• Gehaktkruiden
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
• Doe het gehakt samen met het ei, wat peterselie en gehaktkruiden in een kom
• Kneed het gehakt door elkaar en maak er 2 ballen van
• Druk een blokje kaas midden in de gehaktballen
• Plaats de ui schalen om het gehakt
• Vouw het ontbijtspek om de gehaktballen tot ze helemaal bedekt zijn
• Bak de bombs eerst 8 minuten op 170 graden, verlaag dan de temperatuur naar 150 graden voor 6 minuten
• Haal de bombs eruit en smeer ze in met een BBQ sausje.
• Bak ze tot slot op 200 graden voor circa 2 minuten krokant
Succes gegarandeerd!