Van deze gepaneerde garnalen word je gewoon blij! Onmisbaar bij tapas of tijdens de borrel. Gebruik garnalen waar het staartje nog aanzit.
Op deze manier kan je makkelijk dippen in een lekker sausje!
Ingrediënten:
• garnalen gepeld met staart
• bloem
• paneermeel
• 2 eieren
• paprikapoeder
• knoflookpoeder
• peper en zout
Ingrediënten voor het sausje:
• 3 eetlepels ketjap manis
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 citroen
• 1 rode peper
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding.
Bereiding:
Leg de garnalen op keukenpapier zodat deze wat kunnen drogen.
Klop 2 eieren los in een kommetje, meng wat paprikapoeder, knoflookpoeder peper en zout met het paneermeel in een schaal of kom.
Doe een ruime hoeveelheid bloem in een kom.
Haal de garnalen één voor één door de bloem, ei en daarna de paneermeel.
Bak de gepaneerde garnalen in een voorverwarmde airfryer voor circa 6 minuten op 180 graden.
Bereiding voor het sausje:
Doe de ketjap samen met de sojasaus in een kommetje.
Snijd de citroen doormidden en knijp deze uit boven het ketjap mengsel.
Snijd de rode peper fijn en voeg deze met zaadjes en al aan het sausje en meng alles goed door elkaar.
Bekijk nog eens de onderstaande video voor de bereiding.