Quiches komen altijd perfect uit de Airfryer, daarom maken wij ze ook vaak. Zo’n hartige taart kan prima als lunch, avondeten of gewoon als snack.
In dit recept is er gekozen voor bladerdeeg omdat dit lekker knapperig wordt, minder droog en laat de smaak van de taart er goed uitkomen.

Omdat we dus gebruik maken van bladerdeeg en veel natte ingrediënten, kan het voorkomen dat het bladerdeeg veel te nat blijft na bereiding. Daarom bakken wij de bodem eerst voor. We gebruiken hierbij een soringvorm die in onze Airfryer past.
De vulling van de taart bestaat uit spinazie en bosuitjes die we eerst even in de pan garen. Vervolgens bedekken we de gebakken warme bladerdeeg bodem met geitenkaas. Daarop komt vervolgens de spinazie, een mix van slagroom en ei zorgt voor de binding. Om het af te maken bestrooien we de taart nog met pijnboompitjes.
Bekijk het recept hieronder:
Ingredienten:
– 750g gewassen spinazie
– 4 bosuien in ringen
– zout en peper naar smaak
– 2el olie
– halve theelepel nootmuskaat
– 5 plakken bladerdeeg
– 100g harde geraspte geitenkaas
– 2 eieren
– 200ml slagroom
– 75g pijnboompitjes
Bereiding:
1. Verwarm de Airfryer voor op 170 graden
2. Verhit in een grote pan de olie en bak de spinazie gaar. Voeg daarna de bosuitjes, peper, zout en nootmuskaat toe. Laat dit nog 2 minuten garen. Lek het vervolgens uit in een vergiet.
3.Pak een springvorm en bedek deze met bakpapier en vet het in.
4. Bedek de bodem en randen met bladerdeeg, zorg dat alles elkaar overlapt. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg.
5. Bak de bodem nu in de Airfryer 7 minuten op 170 graden.
6. Haal de bodem met springvorm uit de Airfryer en bedek deze met geitenkaas.
7. Verdeel hier de spinazie over.
8. Mix in een kom de eieren en slagroom met wat zout en peper. Giet dit over de spinazie heen.
9. Verdeel wat pijnboompitten over de taart.
10. Bak de taart op 170 graden in de Airfryer in 10 – 12 minuten af.(goed tussentijds controleren)