Knoflookbrood is zo’n klassieker die de meeste van ons wel waarderen.
Je kan er voor kiezen om het kant en klaar in de supermarkt te kopen, maar zelf maken is veel leuker en natuurlijk veel lekkerder. De bereiding stelt niet veel voor dus het staat in een handomdraai op tafel! Perfect als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue of gewoon voor de lekker trek!
De ingrediënten:
– kant en klaar pizzadeeg
– 125 gr roomboter
– 1 el knoflookpuree
– 125 gr roomboter
– 1 el fijngehakte peterselie
– zout en peper
De bereiding:
– Rol het pizzadeeg voorzichtig uit
– Smeer het pizzadeeg in met een laag kruidenboter
– Laat de boter zachtjes smelten in een pan en voeg de knoflook, peterselie en zout en peper naar smaak toe
– Smeer het knoflookmengsel uit het pizzadeeg
– Bak het in een voorverwarmde airfryer op 180 graden in circa 7 minuten goudbruin