De traditionele appeltaart is zou oud als de weg naar Rome. Maar heb je wel eens gehoord van appeltaart loempia’s?
Minstens zo lekker en makkelijk voor de lekkere trek of om je gasten eens te verassen met iets unieks. Deze appeltaart loempia’s zijn een gegarandeerd succes! Wij leggen hier stap voor stap aan je uit hoe je ze eenvoudig maakt.

De ingrediënten:
• 6 vellen filodeeg
• 2 appels
• 1 eetlepel boter
• 2 theelepels kaneel
• 4 eetlepels bloem
• snufje zout
• 50 gram suiker
• 1 ei
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
• Schil de appel en snijd in kleine stukjes en doe in een grote kom
• Kaneel toevoegen samen met suiker, bloem, snufje zout en gesmolten boter
• Leg wat van de vulling op de filodeeg en rol het vel dicht als een loempia
• Bestrijk de loempia’s met een los geklopt ei
• Bak de loempia’s voor circa 10 minuten op 180 graden krokant en goudbruin
• Garneer eventueel met slagroom
Smullen maar!