Dit is een leuk en lekker gek recept, maar met een fantastische smaak. Toevallig nog oud stokbrood liggen? Gebruik deze dan voor de stokbrood taart.
De gevulde stokbrood taart is lekker als ontbijt, maar kan ook goed door voor de lunch of lekkere trek. Wij leggen aan je uit hoe je ‘m maakt met behulp van de Airfryer.
De ingrediënten:
• half stokbrood
• 150 gram spekjes
• 300 ml melk
• Geraspte kaas
• peterselie
• 3 grote eieren
• 150 gram hamblokjes
• zout en peper
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
• Bak 3/4 deel van de spekjes en hamblokjes voor 3 minuten op 200 graden in de airfryer en leg apart
• doe de melk en de eieren samen met wat zout en peper in een grote kom en mix het tot alles is opgenomen
• Snijd het stokbrood in kleine stukjes, doe het in een plastic zak met sealstrip en voeg het eimengsel er aan toe
• Voeg de gebakken spekjes en hamblokjes samen met de kaas toe en maak de sealstrip dicht
• Schud de plastic zak goed door elkaar zodat alle ingrediënten goed worden gemengd
• Giet de plastic zak leeg in een springvorm en druk alles gelijk aan met een lepel
• Garneer de bovenkant met het overige ham, spek en kaas
• Bak de taart voor circa 30 minuten op 160 graden in een voorverwarmde airfryer
Smullen maar!