Veel mensen kennen saté van de Chinees, maar dit kunnen we eigenlijk geen saté noemen.
het gerecht vind zijn oorsprong in Indonesië waarbij gemarineerd vlees geregen wordt op een stokje. Vervolgens wordt dit vlees geroosterd en geserveerd met groenten en rijst. Zelf Indonesische saté maken is niet moeilijk en uit de Airfryer komt het er keer op keer perfect gegaard uit.
Benodigdheden:
– 500 gram kipdijfilet
– 1 fijngesnipperde ui
– 2 teentjes geperste knoflook
– flinke scheut ketjap manis
– 1tl sambal
– 1 eetlepel suiker
– halve limoen uitgeknepen
– satéstokjes
Bereiding:
1. Snij de kip in kleine blokjes.
2. Meng alle ingrediënten met de kip en laat dit een nachtje marineren
3. Rijg de stukjes vlees op de stokjes.
4. 10 minuten op 170 graden in de Airfryer.
4. Serveer met rijst en groente(bijvoorbeeld sajoer boontjes)