De traditionele aardappeltortilla kent zijn oorsprong uit Spanje en is onmisbaar bij een lekkere tapasavond of gewoon voor de lekkere trek. Met deze tortilla’s kan je eindeloos variëren.
Maar vandaag laten wij aan je zien hoe je ‘m in de Airfryer maakt met ham en kaas!

De ingrediënten:
• 500 gram aardappelen
• 6 plakken ham
• 1 ei
• 150 gram bloem
• 6 plakken kaas
• snufje peper en zout
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding:
• Kook de aardappelen in de schil in een voorverwarmde airfryer voor 25 minuten op 150 graden
• Haal de schil van de aardappelen en leg ze in een grote kom. Voeg het ei toe samen met peper en zout
• voeg het bloem toe en kneed het tot een mooi deeg en verdeel het deeg in twee delen
• Maak een dikke pannenkoek van één deel en beleg deze met ham en kaas
• Maak van het andere deel een gelijke dikke pannenkoek en leg deze bovenop de ham en sluit de zijkant
• Bak de tortilla op de bakplaat voor circa 13 minuten op 180 graden knapperig en krokant
Eet smakelijk!