Churros komen oorspronkelijk uit Spanje en zijn geliefd onder zowel kinderen als volwassenen.
Deze heerlijk snacks worden over het algemeen verkocht in Churroskraampjes, maar wist je al dat zelf maken helemaal niet moeilijk is? Wij hebben een heerlijk recept voor de airfryer! Bijkomend voordeel is dat er geen frituurvet of olie aan te pas komt. Wij leggen stap voor stap aan je uit hoe je ze maakt

De ingrediënten:
• 50 gram suiker
• 200 ml water
• snufje zout
• 3 eieren
• 110 gram boter (ongezouten)
• 135 gram bloem
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding
De bereiding
• Breng 200 ml water aan de kook in een steelpannetje
• Voeg daarna de boter, snufje zout en bloem toe en laat het geheel rustig door koken dot de boter is gesmolten
• Haal de steelpan van het vuur en voeg de eieren één voor één toe. Meng vervolgens als tot een mooie gladde massa
• Laat het mengsel afkoelen en vul een spuitzak met deeg. Je krijgt de mooiste Churros als je een gekarteld mondje gebruikt
• Spuit de churros in de gewenste lengte en snijd ze met af met een mesje
• Bak de churros in een voorverwarmde airfryer op 200 graden in circa 6 tot 8 minuten goudbruin
• Besprenkel of rol de Churros door de suiker
Genieten maar!