Meestal kopen we producten zoals een kaassoufflé gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Maar wist je dat zelf een kaassoufflé maken helemaal niet moeilijk is?
Ook is het veel lekkerder omdat je gebruik kunt maken van jouw favoriete kaas(of kazen?!). In dit recept leggen wij jou de basis uit, vervolgens kun je zelf dingen toevoegen.
Ingrediënten:
– Plak bladerdeeg
– Kaas(in dit recept wordt Raclette kaas gebruikt)
– eigeel
– mosterd (optioneel)
– sesamzaad(optioneel)
Bereiding:
1. Begin met het ontdooien van een plakje bladerdeeg, maar laat deze nog een klein beetje bevroren.
2. Smeer het bladerdeeg in met mosterd, laat de randen vrij.
3. Snij een paar plakjes kaas en leg deze op één helft van het deeg.
4. Klap het bladerdeeg vervolgens dicht en dicht de randen met een vork.
5. Smeer de bovenkant in met eigeel en strooi er wat sesamzaad overheen.
6. Bak in een voorverwarmde Airfryer 8 minuten op 180 graden.
Optioneel: Hou je van wat pit? Voeg er Gorgonzola kaas aan toe. Ook kan je er een plakje ham bij doen voor een ham-kaassoufflé.
(bron foto’s: iamcookingwithlove.nl)