De Airfryer is misschien wel het keukenapparaat van 2016. Je kunt er in eerste instantie schoon mee “frituren” maar daarnaast zijn er nog zoveel andere mogelijkheden.
Wij hebben een aantal simpele en lekkere recepten op een rijtje gezet om zelf uit te proberen…
Hol een aantal kaiserbroodjes aan de bovenkant uit. Leg er een plakje kaas in en sla er een eitje in kapot. Voeg nu naar keuze andere ingredienten toe. Groentes kunnen het beste eerst even voorgekookt worden.
Verwarm de Airfryer op 180 graden en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af. Wanneer je geen lopende eierdooier wilt prik je na 5 minuten de dooier even door.
Wanneer je ovengeschikte bakjes hebt kun je hier een heerlijke Airsmijter in maken. Vul deze met allerlei ingredienten en bak het voor ongheveer 15 – 20 minuten op 180 graden.
Gehaktballetjes uit de airfryer – 500 gram rundergehakt, 1 zakje Honig uiensoep, scheutje melk – 8 minuten op 185 graden
Springvorm 18 cm. Ingrediënten: 100gr suiker, 100gr boter, 100gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, zakje vanillesuiker. Airfryer: 160 graden, 40 minuten.
Aardappelgratin. Aardappels in schijfjes/blokjes (ik had ze gewoon even doormidden en dan in vieren) Beetje diepvriesgroente en een paar knakworstjes of ham in stukjes. Saus uit het potje erover en in de AF. 15 min. op 180 graden. (Volgens de verpakking 30 min. op 200 graden, maar de AFregel zegt ‘helft van de tijd en temperatuur -20).