Cheesecake kent vele variaties, maar als je echt eens wil uitpakken zou je deze variant eens moeten proberen.
Deze cheesecake krijgt door zijn pepernoten het thema ‘’ sinterklaas’’, maar eigenlijk kan hij bij elke (feestelijke) gelegenheid!
Ingrediënten: (voor de cheesecake)
• 200 gram brokspeculaas
• 75 gram kruidnoten
• 3 eieren
• 60 gram boter
• 600 gram roomkaas
• 300 gram witte chocolade
• 125 milliliter slagroom
• 100 gram suiker
Ingrediënten: (voor de gezouten karamel)
• 25 gram slagroom
• 15 gram boter
• 1 eetlepel water
• 30 gram suiker
• zeezout
Lees verder op de volgende pagina voor de bereiding.
Bereiding van de cheesecake:
Maal de brokspeculaas fijn in een blender en smelt de boter au-bain-marie.
Meng de fijngemalen brokspeculaas samen met de gesmolten boter in een kom en giet de mix in een ingevette springvorm.
Druk het mengsel goed aan met een lepel tot een egale taartbodem.
Mix in een kom de roomkaas, suiker en de 3 eieren goed door elkaar.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en meng dit samen met de slagroom.
Voeg het chocolademengsel aan het roomkaasmengsel samen met de kruidnoten en roer alles nogmaals door elkaar.
Verdeel het mengsel over de taartbodem in de springvorm.
Bereiding voor het gezouten karamel:
Doe de suiker samen met het water in een pannetje en breng aan de kook tot de suiker bruin wordt.
Voeg de slagroom, boter en een snufje zout onder constant roeren toe.
Strijk met een lepel de gezouten karamel uit over de cheesecake.
Bak de cheesecake voor circa 60 minuten op 130 graden.
Laat de cheesecake voor minimaal 4 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Garneer de cheesecake met wat stukjes pepernoot en geraspte witte chocolade.
Bekijk nog eens de onderstaande video voor de bereiding.