Wie onze recepten in de gaten houdt, ziet dat er werkelijk van alles mogelijk is met de Airfryer.
Het veelzijdige apparaat kan namelijk zoveel meer dan alleen maar friet en snacks bakken. Vandaag laten we zien hoe je een volwaardig eenpansgerecht in de vorm van een heerlijke bloemkool schotel uit de Airfryer kunt toveren. Als je nog opzoek bent naar inspiratie voor het avondeten, dan zou dit gerecht wellicht iets voor je kunnen zijn.
Ingrediënten:
– 1 kleine bloemkool
– 1 rode paprika
– 3 eetlepels crème fraîche
– 1 theelepel peterselie
– 1 ui
– zakje (circa 400 gram) aardappelschijfjes
– peper en zout
– handje geraspte kaas
Bak accessoire: ovenschaal die in de Airfryer past
Bereiding:
– Prik met een vork een aantal gaatjes in het zakje van de aardappelen en verwarm deze voor circa 3 minuten in de magnetron.
– Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in ruim water voor circa 10 minuten.
– Snijd de rode paprika en ui in kleine stukjes.
– Giet de bloemkool af en doe in een kom samen met de paprika, ui, aardappel, creme fraîche, een beetje kaas, alle overige kruiden en hussel alles goed door elkaar.
– Doe het mengsel in een ovenschaal die in de Airfryer past en verdeel nog wat geraspte kaas over de bovenkant.
– Bak de ovenschaal in een voorverwarmde Airfryer voor circa 45 minuten op 145 graden.
Voeg eventueel shoarma, gehakt of kipreepjes toe aan de ovenschotel