Je houdt ervan of je vind het helemaal niets… paddenstoelen! Ze zijn te gebruiken in allerlei gerechten en je ziet ze veel terug in de Italiaanse keuken.
Gevulde champignons zijn ook erg lekker uit de Airfryer, maar je kunt ze ook perfect gebruiken op een broodje. Dit broodje is heerlijk op een koude natte winterdag! Het recept komt uit ons Airfryer Tosti’s en Broodjes Boek(klik hier voor meer informatie).
Benodigdheden(1 broodje):
- Donker meergranenbrood(of iets naar keuze)
- 100g champignons in stukjes
- 1 teentje knoflook geperst
- Gesnipperd sjalotje
- Olijfolie
- Gruyere of een ander kaasje
- 2 takjes tijm
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Bak het sjalotje aan in de pan met olijfolie.
- Voeg dan de champignons toe en bak ze gaar.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Smeer het brood in met de geperste knoflook.
- Verdeel wat champignons over het brood en bedek dit met kaas.
- Als laatste voeg je er wat blaadjes tijm aan toe.
- Bak het broodje in een voorverwarmde Airfryer af op 170 graden, 6 minuten.
Eet smakelijk! Dit recept komt uit ons Airfryer Tosti’s en Broodjes boek(klik hier voor meer informatie).